Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat de websites waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust zijn voor iedereen. Dat betekent vooral het volgende:
- de webpagina’s zijn zo geschreven dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat er staat;
- video’s voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, zodat mensen met een visuele of taalbeperking ze ook kunnen bekijken;
- de website is met elke computer, tablet of smartphone te gebruiken.
Nalevingsstatus
- De digitale toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf-bestanden. Een groot deel van de pdf-documenten die op de website staan, zijn niet toegankelijk. Wij werken eraan om alle pdf-bestanden toegankelijk te maken.
- Een onafhankelijke partij controleert de website op toegankelijkheid (Onderzoek digitale toegankelijkheid BOVI2050 WCAG 2.1).
Feedback en contactgegevens
Sommige content is nog niet digitaal toegankelijk. We bieden de mogelijkheid om deze content op verzoek toegankelijk(er) te maken. Loop je tegen een probleem met toegankelijkheid aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Geef het door via het contactformulier. Vermeld de link naar de webpagina waar je het probleem bent tegengekomen?
Wat kan je van ons verwachten?
- Binnen 5 werkdagen krijg je een ontvangstbevestiging.
- We informeren je over de voortgang en de uitkomst.
- Binnen 3 weken is je verzoek afgehandeld.
Meer informatie
Op de website Digitoegankelijk staat meer informatie over digitale toegankelijkheid.
Handhavingsprocedure
Ben je niet tevreden met de manier waarop je klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kan je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.